«Jeg utfører aldri behandlinger
jeg ikke ville utført på meg selv
eller min egen kone».

– Andrea Bazzucchi, kjeveortoped

«Jeg utfører aldri behandlinger
jeg ikke ville utført på meg selv
eller min egen kone».

– Andrea Bazzucchi, kjeveortoped

Tannregulering for voksne

Det er aldri for sent å få frem smilet, og det er ingen aldersgrense for tannregulering og det kan være flere årsaker til at voksne trenger tannregulering. Vår jobb er å stille diagnose, forebygge og behandle bitt- og tannstillingsfeil. Vi behandler og forebygger problemer med bittet slik at det ikke gir feilbelastning i kjeveleddene. En rett tannstilling sørger i tillegg til færre hull i tennene og forebygger tannkjøttsykdommer.

Slik gjør vi det | Sorrisi

Slik gjør vi det

Vi vil aldri sette på regulering i det første møtet. I denne konsultasjonen vil vi foreta vi en undersøkelse og vurdere eventuell bitt- og tannstillingsfeil. Normalt tar vi et oversiktsrøntgen. Finner vi en bitt- eller tannstillingsfeil som er aktuelt å behandle og pasienten ønsker det, tar vi røntgenbilder, foto og digital scanning for å planlegge behandlingen. Vi anbefaler kun behandling hvis det er nødvendig.

Det kan være flere grunner til at du trenger tannregulering:

  • Kosmetisk
  • Forverring av en tidligere bittfeil
  • Ubehandlede bittfeil som ikke er blitt korrigert i barne-/ungdomsår
  • Vandring/endring av tannstilling på grunn av tannkjøttsykdom
  • Tanntap forårsaket av traume
  • Tanntap eller stor tannslitasje der det er nødvendig med regulering før tennene skal erstattes eller bygges opp igjen
Før og etter | Sorrisi

Før og etter

Bildet viser en voksen pasient som kom for en konsultasjon. Hovedproblemet var at pasienten ikke fornøyd var med tannstillingen og ønsket å korrigere dette med avtagbar, usynlig tannregulering/skinner.

Dette er et godt eksempel på alvorlig trangstilling i over og underkjeve, med smale tannbuer.
Denne situasjonen gjør det og utfordrende i forhold til hygiene og renhold, men også funksjon ettersom bittet ikke er optimalt, som igjen kan videre medføre karies og unormal slitasje på tennene.

Her kan du se bilde av før og etter kjeveortopedisk behandling. Pasienten fullførte behandlingen på 1 år med avtagbare skinner.

Før og etter | Sorrisi

Før og etter

Eksempelet viser voksen pasient med alvorlig trangstilling i over og underkjeve. Pasienten har i tillegg veldig smale tannbuer. Hygiene ble i dette tilfellet svært utfordrende for pasienten på grunn av tannstillingen. Den dårlige tannstillingen har og gitt pasienten tannkjøtt retraksjoner.

Her kan du se bilde av før og etter kjeveortopedisk behandling. Etter 14 måneder med avtagbare skinner er smilet totalt forandret, sunnere og mer helhetlig.

Kan jeg som voksen få støtte til tannregulering?

Som hovedregel må voksne betale utgiftene til tannbehandling selv, men det finnes enkelte unntak dersom du har visse sykdommer, tilstander eller skader. Tannlegen skal vurdere om du faller inn under noen av disse unntakene, og da har krav på støtte fra Helfo.

Du kan få støtte hvis:

  • Bittfeilen er så alvorlig at det kreves både tannregulering og kjevekirurgi
  • Tannmangel er medfødt, og lukene i tannrekken skal lukkes med hjelp av tannregulering, eller med erstatning som krever kjeveortopedisk forbehandling
  • For rehabilitering av bitt med tannforflytting på grunn av periodontitt (tannkjøttsykdom)

Vår økonomiske partner

Gjennom vår samarbeidspartner Resurs Bank kan vi tilby faktura med opptil 60 dagers forfall uten gebyr.

Når du har mottatt fakturaen velger du selv hvordan du ønsker å betale. Du betaler enten hele summen uten kostnad, eller velger en fordelaktig delbetaling. Valg av delbetaling inntil 12 mnd. er rentefritt. Ønsker du et lavere månedsbeløp kan du delbetale i opptil 72 måneder med rente. Valget er ditt, og du velger først når du har mottatt fakturaen.
Fakturaen fra Resurs Bank mottar du måneden etter du har vært hos oss. Den kommer i midten av måneden, og har betalingsfrist siste dag den måneden.

Du søker om Tannlegekonto på nett ved å klikke her, eller ved besøk hos oss. Hvis du skal søke om tannlegekonto når du besøker oss, anbefaler vi at du har med deg BankID på mobil.

Eff. rente 12.45%, 15 000,- o/12 mnd. ord. delbet./mnd. 1.295,-. Kredittkostnad: 1.037,- Total: 16.037,-