Funksjonell apparatur

Funksjonell apparatur hjelper barn med smale og underutviklede kjever som forårsaker trangstilling av tennene og feil bitt. Apparaturet bidrar til å korrigere beinproblemet, mens tannproblemet korrigeres med ortodontiske bøyler.

Funksjonell apparatur | Sorrisi

Dette vil redusere behandlingstiden, samt et eventuelt behov for å trekke tenner. Funksjonell apparatur utvikler tannbuene slik at alle de permanente tennene kan vokse frem.

  • Hjelper med smale eller underutviklede kjever, puste- og taleproblemer.
  • Utvikler tannbuen til en mer normal form før tannregulering.
  • Den ideelle alderen for bruk er 7-11 år.
  • Kan brukes så tidlig som i fireårsalderen, hvis nødvendig
Før og etter | Sorrisi

Før og etter

Bildene viser en ung pasient på 8 år som har skeletale problemer i overkjeven med for smal tannbue. Dette skeletale problemet skaper dårlig bitt, tennene på venstre side står faktisk i kryssbitt. Eksempelet viser hvor nyttig det er å starte med en tidlig behandling med en palatal ekspander (gane utvider) for å manipulere veksten i overkjeven. Etter 8 måneder med behandling ser vi et mye bedre forhold mellom over og underkjeven.

Før og etter | Sorrisi

Før og etter

I dette tilfellet kom heldigvis pasient til klinikken i tidlig alder, 9år. Hun hadde alvorlig skeletal underutvikling i overkjeven. Hun er i kryssbitt på begge sider. Vi starter behandling med en palatal ekspander, etter 10 måneder stoppet vi behandlingen for å vente på de permanente tennene. Etter 1 år er alle de permanente tennene på plass, da startet vi med regulering. Etter 1 år med regulering oppnår vi et flott bredt smil, rette tenner og god funksjon.

Før og etter | Sorrisi

Før og etter

Pasienten kom til oss som 6 åring med en såkalt klasse 3 feilbitt. Dette er en klinisk situasjon hvor underkjeven står fremover i forhold til overkjeven. Dette er et skeletalt problem som må løses ved å flytte overkjeven framover. I dette tilfelle bruker vi en kombinasjon av sementer «ekspander» til overkjeven sammen med en «face mask». Face mask er et eksternt apparat som pasienten må bruke hjemme og som vil føre overkjeven framover.

Etter 1 år med behandling flyttet vi overkjeven slik at vi får etablert et mye mer funksjonelt og fint smil. Når pasienten får de permanente tennene blir det vurdert om det er behov for tannregulering.

Vi tilbyr også:

Usynlig tannregulering | Sorrisi

Usynlig tannregulering

En revolusjonerende behandling som bruker skreddersydde, gjennomsiktige skinner for å gradvis rette tennene dine. Med usynlig tannregulering vil ingen se at du regulerer tennene dine, med mindre du forteller dem det!

Tannregulering | Sorrisi

Tannregulering

Tannregulering, fast apparatur, er den tradisjonelle måten å regulere tennene på. Reguleringen blir limt på forsiden av tennene dine.